Nieuws/Binnenland
1361949292
Binnenland

Grote brand in Zwolle: rook trekt over A28

Grote rookwolken trekken bij de brand vandaan.

Grote rookwolken trekken bij de brand vandaan.

ZWOLLE - De brandweer heeft het sein brand meester gegeven voor de brand op een industrieterrein in Zwolle, waardoor verkeer op de A28 een tijdlang langzamer moest rijden. Bij de brand kwamen grote zwarte rookwolken vrij, meldde een woordvoerder van de brandweer. De nabluswerkzaamheden zullen naar verwachting nog een paar uur duren.

Grote rookwolken trekken bij de brand vandaan.

Grote rookwolken trekken bij de brand vandaan.

De snelheidsbeperkende maatregelen voor het verkeer golden ter hoogte van industrieterrein Hessenpoort, waar de brand woedde. Normaal mag het verkeer daar 100 kilometer per uur rijden, maar dat werd tijdelijk eerst 90 kilometer en iets verderop 70 kilometer per uur. Nu het sein brand meester is gegeven zijn ook de snelheidsbeperkingen weer opgeheven. Volgens een woordvoerder van de brandweer stroopte het verkeer er op, omdat toeleveranciers die het industrieterrein vlak naast de A28 op wilden er niet naartoe konden. De Hessenpoort is nu weer voor iedereen bereikbaar.

De brand woedde bij een recyclingbedrijf aan de Steinfurtstraat, in een sorteerinstallatie voor onder meer plastic en metaal. Mensen die last hadden van de rook, werden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk ventilatie uit of op de laagste stand te zetten.