Nieuws/Binnenland
1362002
Binnenland

Onderzoek naar dood Limburgse vrouw heropend

DEN BOSCH - Het onderzoek naar de dood van de Limburgse Eline Melters in 2009 wordt heropend. Het Openbaar Ministerie moet de rol van haar toenmalige vriend opnieuw laten onderzoeken. De rechter-commissaris zal het onderzoek uitvoeren. Het gerechtshof in Den Bosch besloot dat dinsdag in een zogeheten artikel 12-procedure die was aangespannen door de nabestaanden.

De toen 23-jarige Eline werd op 8 december 2009 dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Volgens haar ouders heeft haar vriend met haar dood te maken, maar justitie hield het op zelfmoord.

Advocaat Wendy van Egmond van de nabestaanden is blij met de beslissing van het hof. „Voor de familie betekent het onderzoek erkenning van het gevoel dat de zaak nooit is onderzocht.”

Begin dit jaar besteedde het SBS-programma Moord of Zelfmoord aandacht aan de zaak. Uit onder meer het bloedspatonderzoek zou blijken dat moord minstens zo aannemelijk is.

Volgens Van Egmond gaat de rechter-commissaris op last van het hof onder meer een reconstructie houden. De advocate onderstreept dat het bijzonder is dat de rechter-commissaris het onderzoek gaat doen. „Het OM staat buiten spel en dat is volgens ons terecht.”