Nieuws/Binnenland

Gelderse leraar: FvD wil witte mannen aan de macht

Baudet valt over ’linkse schoolopdracht’

ANP

Den Haag - Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, is dinsdag verwikkeld in een Twitter-ruzie met een leraar van een school in het Gelderse plaatsje Groenlo. Aanleiding is een schoolopdracht van een 5 VWO-klas op de Marianum school die Baudet kreeg doorgestuurd.

ANP

Daarin staat beschreven dat Baudet een wereld wil waar een paar witte mannen de macht hebben en dat hij klimaatverandering een verzinsel noemt. Hoewel Baudet kritisch is op klimaatverandering, zegt de fractievoorzitter geschokt te zijn dat scholieren in Nederland dit voorgeschoteld krijgen. „Ik krijg deze bizarre, schandelijke schoolopdracht van een boze leerling doorgestuurd. Schokkend! Maken anderen dit ook mee op hun school / hogeschool / universiteit?”, vroeg Baudet zich af op Twitter.

De leraar in kwestie verdedigt zijn opdracht. Hij schrijft: „Meneer Thierry Baudet, hier de betreffende docent. Ik schrijf hier niets dat niet uit je eigen mond komt en bovendien is het een opdracht waar leerlingen alle kanten mee opkunnen. Zelfs jouw kant.”

De hele opdracht is hier te vinden.

Lees meer over