Nieuws/Nieuws

VRIJ langs de kust

Zandvoort weer of geen weer

Door Sanne Bode

1 / 2

Duinen, strand, zee… We bezoeken deze zomer de mooiste plaatsen langs de Noordzee.

1 / 2

Vroeger diende Zandvoort aan Zee als uitvalsbasis voor stedelingen die het drukke Amsterdam wilden ontvluchten. Bovendien is het strand goed bereikbaar, met het treinstation op slechts tweehonderd meter afstand.

Tijdens de zomermaanden is de badplaats vooral geliefd bij Duitse toeristen. „Nederlanders komen alleen als het weer goed is, maar Duitsers zijn hier in de zomer sowieso. Ook als het bewolkt is, zoals vandaag”, vertelt de eigenaar van viskraam Vis van Floor.

Met een trekker rijdt hij zijn viskraam over het strand. „Dit is de enige plek waar je met een trekker over het strand kunt rijden. Ik heb een vergunning tot aan het casino.”

De trekker met een ijscokraam erachter en aanstormende kinderen is een mooi tafereel. Als ze van koude lekkernijen zijn voorzien, springt de ijscoman weer op zijn trekker en rijdt hij een paar meter verder. Even later komt ook de trekker met de viskraam voorbij, achtervolgd door een stel krijsende meeuwen. „Pas maar op dat ze je harinkje niet uit je handen pikken. Kijk, daar zul je ze al hebben!”

 

Lees het hele verhaal dit weekend in ons magazine VRIJ of hier online (premium).

Zie ook: Gaat u mee naar Zandvoort?

Lees meer over