Nieuws/Nieuws

Hiswa te water

Eldorado watersport

Door Epco Ongering

De Amsterdam Marina bruist tijdens de beurs van de activiteiten.

De Amsterdam Marina bruist tijdens de beurs van de activiteiten.

Voor de laatste keer wordt de Hiswa te Water, van 29 augustus tot en met 3 september, in de Amsterdam Marina gehouden. De grootste watersportbeurs van de Benelux verhuist naar Lelystad.

De Amsterdam Marina bruist tijdens de beurs van de activiteiten.

De Amsterdam Marina bruist tijdens de beurs van de activiteiten.

De organisatie van Hiswa te Water heeft voor de Bataviahaven in Flevoland gekozen vanwege de centrale ligging vanuit Friesland en Duitsland en de betere uitbreidingsmogelijkheden. Het evenement kan dan nog meer een ’doebeurs’ dan een ’kijkbeurs’ worden. Bezoekers willen niet alleen de ongeveer 250 nieuwe boten bekijken, maar ook zelf op het water in actie komen.

Nieuw dit jaar is dat in samenwerking met Raymarine het NK Manoeuvreren wordt gehouden. Wie kan ’t best manoeuvreren, aanleggen en slalommen? Daarnaast kunnen bezoekers mee op met een historische reddingsboot van de KNRM, met Sightseeing tours naar het IJ en de grachten en ze kunnen met een aantal nieuwe modellen een proefvaart maken.

Zoals wij vorige week al schreven, komen wereldzeilers Joshua van Eijndhoven en zijn vriendin Katia na zes jaar terug naar Nederland. Op de openingsdag van de Hiswa te Water varen om 10.00 uur de Amsterdam Marina binnen, waar hun familie en vrienden hen inhalen. De hele week vertellen zij bezoekers over wat ze hebben meegemaakt.

Er zullen meer ’boten met een verhaal’ op de beurs liggen. Zeil- en motorboten waarvan de bouwer of eigenaar de bezoekers trakteert op anekdotes over een avontuurlijk bouwproces of bloedstollend avontuur. Kinderen kunnen kennismaken met Optimist zeilen of kanovaren.

Natuurlijk zijn er weer veel primeurs te bewonderen.

hiswatewater.nl

Lees het hele artikel dit weekend in ons magaine VRIJ of hier online (premium).