Nieuws/Binnenland
1363112483
Binnenland

Omstanders overmeesteren bestuurder na dollemansrit

Man in pick-up richt ravage aan in Rotterdam

ROTTERDAM - Een vermoedelijk dronken 23-jarige automobilist heeft in Rotterdam een enorme ravage aangericht, waarbij negen auto’s beschadigd raakten, meldt de politie. De Rotterdammer bleek de auto waarin hij reed, te hebben gestolen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs.

Volgens de politie is het een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen tijdens de dollemansrit van de man. Hij reed met een zwarte pick-up tegen het verkeer in en reed over de stoep in de Noordmolenstraat. Hierbij ramde hij enkele auto's en fietsen.

Hij draaide daarna de Tollensstraat in om zijn weg te vervolgen. Ook dit ging niet zonder slag of stoot, onderweg botste hij tegen diverse geparkeerde auto’s.

Toen hij zich uiteindelijk klem reed, trokken omstanders hem uit de auto, waarna hij werd overgedragen aan de politie. Omdat een blaastest mislukte, is een bloedtest afgenomen.

Op beelden die via Twitter zijn verspreid, is te zien dat er in de auto van de man op de grond een fles wijn ligt. Of de wijn verband houdt met de bizarre actie van de man moet nog blijken uit de uitslag van de bloedtest.

Omdat de uitslag van zo’n bloedtest wat langer op zich laat wachten, is nog niet duidelijk of hij alcohol gedronken had.

De man is na een check in het ziekenhuis aangehouden.