Nieuws/Binnenland
1363252
Binnenland

Directeur winkelketen Blokker stapt op

AMSTERDAM - Algemeen directeur Rob Heesen van winkelketen Blokker treedt per direct terug. Topman Casper Meijer van moederbedrijf Blokker Holding neemt de leiding van hem over. Hij gaat beide functies combineren.

Blokker kondigde medio mei een ingrijpende reorganisatie aan. Komend jaar sluiten honderd winkels hun deuren. Het moederbedrijf maakte daarnaast bekend dat het afscheid neemt van alle andere winkelketens, waaronder Intertoys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker.

,,Deze ontwikkelingen leggen een zware druk op de hele Blokkerorganisatie'', meldt het bedrijf. ,,Heesen heeft in dit kader zijn besluit om af te treden vanuit bedrijfsbelang genomen.''

Ook Heesen spreekt van moeilijke jaren door de ,,grote veranderingen" die zijn doorgevoerd. Onder leiding van de voormalig commercieel directeur van HEMA werd de huisstijl van Blokker aangepast. Ook kwam Blokker met een eigen huismerk, onder meer voor handdoeken en beddengoed. Verder werd de webshop vernieuwd.

Met die ingrepen was een investering van 100 miljoen euro gemoeid, maar ze zorgden er ook voor dat de kosten structureel omlaaggingen. Volgens Heesen is de weg naar herstel door Blokker ingezet.

Eerder werkte Heesen onder meer voor Etos en Super de Boer.