Nieuws/Binnenland
1363274
Binnenland

Ziekenhuis geëvacueerd, elektriciteit uitgevallen, veel toeristen

’Doden en twintig gewonden bij aardbeving Italië’

De eerste foto van de aardbeving.

De eerste foto van de aardbeving.

ROME - Het Italiaanse vakantie-eiland Ischia is maandagavond opgeschrikt door een aardbeving. De schok op het eiland voor de kust van Napels had een kracht van 4,3, meldde het aardbevingsinstituut INGV. Er zijn zeker twee doden gevallen, nog eens zeven mensen zijn bedolven onder het puin. Er zijn twintig gewonden gevallen.

De eerste foto van de aardbeving.

De eerste foto van de aardbeving.

Toeristen en inwoners renden in paniek de straat op, meldden Italiaanse media. Volgens de brandweer zijn verschillende gebouwen ingestort of beschadigd geraakt. Het eiland is in de zomer populair bij vakantiegangers. Zo viert bondskanselier Angela Merkel regelmatig daar haar vakantie.

Sommige media stellen dat enkele hotels geïsoleerd zijn, maar daarover is niets bevestigd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken wist in de nacht van maandag op dinsdag (00:03 uur) nog niet of er Nederlanders op het eiland aanwezig zijn.

De beving werd vergezeld door een elektriciteitsstoring. „Al het licht viel uit. Toen begon de aarde te schudden”, zegt een vrouw tegen Il Messaggero. „We liepen op straat. Mensen waren aan het schreeuwen. Het was verschrikkelijk.”

Dode en gewonden

In het plaatsje Casamicciola zijn volgens persbureau Reuters zeker zes gebouwen ingestort, waaronder de kerk. Het dodelijke slachtoffer kreeg puin van de kerk op haar hoofd, zo meldt het persbureau.

Roberto Allocca, een plaatselijke dokter op het eiland, vertelde aan Sky TG24 dat er twintig gewonden worden behandeld. Dat gebeurde buiten: het ziekenhuis werd ontruimd door scheuren in de muren.

De schok op het eiland voor de kust van Napels had een kracht van 3,6, meldde het aardbevingsinstituut INGV. BREAKING: first images coming from Ischia island, after the earthquake, several people are reportedly injured or missing #italy pic.twitter.com/zUpSZMQygr— Antonello Guerrera (@antoguerrera) August 21, 2017 BREAKING: more images from Ischia, Naples, after tonight earthquake. Updates at https://t.co/MCIuOjPZ3y #Italy pic.twitter.com/45bFyVbrUS— Antonello Guerrera (@antoguerrera) August 21, 2017