Nieuws
1363383
Nieuws

Speciale lezersreis

Ga mee naar Moskou & Sint-Petersburg!

Ga je mee op reis?

Ga je mee op reis?

Ga mee op reis door het boeiende Rusland! Tijdens diverse lezingen neemt Pieter Waterdrinker u mee in de Russische tijdmachine. Onze correspondent/romanschrijver heeft er de afgelopen twintig jaar alle grote gebeurtenissen voor De Telegraaf verslagen. Zijn diepe liefde voor Rusland deelt hij graag met onze lezers tijdens deze bijzondere stedenreis.

Ga je mee op reis?

Ga je mee op reis?

Dag 1: Amsterdam - Moskou

Na aankomst ’s middags transfer naar het centrum van Moskou en een eerste verkenning. De moderne flats en de oude stadsvilla's, brede lanen en boulevards,  Moscow City en de middeleeuwse burcht van de tsaren: in deze  stad aan afwisseling geen gebrek. Na het inchecken de inleidende lezing door Pieter Waterdrinker.

Dag 2: Moskou

Vanochtend  bezoek aan de zetel van de tsaren – de middeleeuwse vesting het Kremlin, met de ooit belangrijkste kathedralen des lands. De symbolen van het oude Rusland, de reusachtige tsarenklok en het tsarenkanon mogen niet ontbreken. De middag is ter eigen invulling of u brengt een facultatief bezoek aan de 500-jarige kloosterstad Sergiëv Posad.

Dag 3: Moskou-Sint-Petersburg

’s Ochtends een excursie in de Moskouse ondergrondse. Een van de mooiste ter wereld, met kristal, marmer en mozaïek gedecoreerde stations. ’s Middags  per sneltrein naar Sint-Petersburg. Na aankomst een stadsverkenning, onderweg naar het hotel. ’s Avonds lezing door Pieter Waterdrinker.

Dag 4: Sint-Petersburg

’s Ochtends oriëntatie in Sint-Petersburg, stad van paleizen, musea en bruggen. Route langs de oude haven, de Petrus & Paulusvesting en Nevsky Prospekt. Middag ter eigen invulling of voor facultatief uitstapje naar de zomerresidentie van Paul I paleis Pavlovsk. ’s Avonds optie voor een opera – of balletvoorstelling.

Dag 5: Sint-Petersburg

In de ochtend per metro naar het Winterpaleis, de tsarenresidentie die het wereldmuseum de Hermitage herbergt. De rondleiding gaat langs gala- en audiëntiezalen, hoogtepunten van de collectie schilderkunst, waaronder een aantal Rembrandts. Middag ter eigen besteding. 's Avonds facultatief naar een concert.

Dag 6: Sint-Petersburg - Amsterdam

De laatste ochtend in Petersburg bezoekt u het Russisch Museum met een collectie van de Russische iconen en de Russische Avant-garde. Na de afsluitende lezing van Pieter Waterdrinker in Sint-Petersburg vliegt u naar Amsterdam.

REISDATA & PRIJS

13 en 20 oktober 2017

20 april 2018

Prijs: vanaf 1145,- euro p.p.

 

Inclusief

• KLM- vlucht Amsterdam - Moskou en St. Petersburg - Amsterdam

• Vervoer volgens programma per bus met airco en metro

• Moskou - St. Petersburg per dagtrein

• Verblijf in ***/****hotels o.b.v. logies/ontbijt, en twee diners

• Nederlandssprekende reisleiding

• Boek van Pieter Waterdrinker (per reservering)

Exclusief

• Lunch & diner

• Persoonlijke uitgaven

• Facultatieve onderdelen • Reis- en annuleringsverzekering

• Visum

• Eenpersoonstoeslag €145

Reserveren

tel. 020-4204482 of telegraaf@marcopoloreizen.nl

Al onze lezersreizen vindt u hier