Nieuws
1363652
Nieuws

Fenomeen staat bekend als 'getting Winstoned'

Brits vijfje verwondt cokesnuiver

Na veganisten, hindoes en sikhs is er een nieuwe groep haters tegen het Britse varkensvetvijfje. De randjes van het nieuwe £5-briefje zijn cokesnuivers te scherp.

Het plastic biljet met een vleugje dierlijk vet is sterker en dikker dan het vorige vijfje, daardoor lopen de neuzen van cokesnuivers dikwijls snijwondjes op als ze er een lijntje mee pakken. Een snuif gecombineerd met snee staat inmiddels bekend als ‘getting Winstoned’, een verwijzing naar de afbeelding op het biljet van staatsman Winston Churchill.

Een Brits educatiecentrum voor drugs waarschuwt op zijn website dat met het delen van onder meer bankbiljetten, gebruikers infecties kunnen oplopen als hepatitis B en HIV. Het snuiven met een briefje waaraan je je neus snijdt, verhoogt het risico op infecties.

Ze rollen perfect

De verwondingen komen als een teleurstelling voor cokeliefhebbers. “Iedereen dacht dat de nieuwe vijfjes een godsgeschenk voor snuivers waren, want ze rollen perfect”, aldus een anonieme gebruiker tegen het Britse dagblad Metro. “We realiseren ons nu dat dit te mooi was om waar te zijn.”