Nieuws
1363763
Nieuws

Beweeglijke huizenmarkt doet woonbranche goed

LEIDERDORP Winkel  woonboulevard woonwinkel

LEIDERDORP Winkel woonboulevard woonwinkel

ZEIST (ANP) - Verkopers van bijvoorbeeld meubels, bedden en keukens hebben ook dit jaar goede zaken gedaan in het tweede kwartaal. Waar een jaar eerder nog de grote steden de kar trokken, lieten nu juist de regio's de sterkste groei zien. Dat blijkt uit onderzoek van INretail, de grootste brancheorganisatie van winkeliers in het non-foodsegment.

LEIDERDORP Winkel  woonboulevard woonwinkel

LEIDERDORP Winkel woonboulevard woonwinkel

De woonbranche kende een omzetgroei van 8,2 procent. Winkeliers profiteerden volop van de grote drukte op de woningmarkt en het hoge consumentenvertrouwen. Het sterkst presteerden verkopers van woningtextiel, zoals vloerbedekking en gordijnen. Hun verkopen namen met een kleine 14 procent toe. Maar ook meubelwinkels, slaapspeciaalzaken en keukenfirma's deden in de maanden april tot en met juni erg goede zaken.

Het valt INretail op dat bedrijven die gevestigd zijn op woonboulevards, minder hard groeien dan hun concurrenten op andere locaties. Dat komt volgens de brancheorganisatie waarschijnlijk doordat in de regio's waar de groei het sterkst is, relatief weinig winkels op van die gespecialiseerde bedrijventerreinen zitten.