Nieuws
1363948
Nieuws

Achter de schermen: reisreportage

VRIJ in... Duitsland!

VRIJ reist de wereld rond op zoek naar de mooiste verhalen. Zo is Frank van der Vleuten op pad in Thüringen, het groene hart van Duitsland.

How low can you go? Nou, wij daalden vandaag maar liefst 800 meter af voor een bezoek aan de zoutmijnen van Merkers. Met een groep van twintig man flitsen we in een kleine lift naar beneden. Acht meter per seconde! Daar zie je weliswaar niks van, maar je voelt het wel. Geen aanrader voor mensen met claustrofobie...

Een ervaring is het wel. Met een open truck rijden we als in een soort ondergrondse achtbaan keihard door de gangen.

 

Even een paar wist-je-datjes:

- Dit ondergrondse gebied is zo groot als München.

- De grootste ruimte, (250x22meter) is de diepste concertzaal ter wereld. Onder andere Supertramp en Jethro Tull traden hier op.

- In de Tweede Wereldoorlog werd hier al het Duitse goud, geld en kunstschatten bewaard (en vervolgens door Eisenhouwer als oorlogsbuit meegenomen naar Amerika).

- Dan is er nog de ruimte van het ; witte goud'; de zoutkristallen die als gigantische diamanten aan het plafond hangen. Je wordt er stil van.

Terug boven de grond zetten we koers richting het Biosferengebied Rhön. Glooiende heuvels, eindeloos begroeid met gras. Een fantastische omgeving om in paard te rijden!

 

Bij de Stockborn Ranch in Berghausen staat hengst Gipsy te trappelen van ongeduld. Nou heb ik op een blauwe maandag wel eens paard gereden, maar het blijkt als fietsen: je verleert het niet. Zelfs in galop gaat het goed! Gipsy en ik zouden beiden nog wel een stukje door kunnen rijden, maar de duisternis gooit roet in het eten. Helaas zit ook dag twee alweer bijna op...

 

---

Meer lezen over Franks reis door Duitsland?

Blog 1

 

Volg Frank ook op Instagram: @fvdvleuten