Nieuws
1364070
Nieuws

Help! Mijn telefoon is in het water gevallen!

Het kan iedereen overkomen: je nieuwe telefoon valt in het water, de auto wordt leeggeroofd of je wordt ziek. Wat kun je het beste doen als het onverhoopt misgaat op vakantie?

Wat er ook gebeurt op reis, of het nu diefstal, schade of ziekte is, neem altijd contact op met je reisverzekeraar. Zorg er dan ook voor dat je een smartphone bij je hebt. Verzekeraars zijn te bereiken per telefoon, e-mail, en tegenwoordig ook WhatsApp.

Maak foto's

Die smartphone kan overigens in meerdere situaties goed van pas komen. Met name in het geval van schade, zoals een deuk in de auto. Vaak zijn deze plaatjes noodzakelijk, de verzekeraar zal altijd eerst bewijs van geleden schade willen zien voordat hij overgaat tot betaling.

Doe aangifte

Datzelfde geldt voor diefstal. Doe dan ook altijd meteen aangifte bij de plaatselijke politie wanneer u iets bent verloren of vermoedt dat het is gestolen. De verzekeraar stelt het als vereiste bij het indienen van een schadeclaim. Vraag dan ook altijd een kopie van het aangiftefomulier zodat je dit als berwijs kan overhandigen.

Vliegen

Ga je vliegen? Maak dan voor vertrek foto's van de inhoud van je koffer. Dan heeft u bewijs wanneer die onderweg kwijtraakt. Vraag in het geval van verloren bagage op de luchthaven om het internationale formulier hiervoor. De verzekeraar zal dit willen ontvangen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Controleer voor vertrek altijd goed of je vakatniebestemming binnen of buiten Europa valt en stel daar de dekking van uw reisverzekering op af. Dat voorkomt dat je onnodig zelf voor eventuele kosten opdraait.

Daarbij is het ook belangrijk dat u let op de duur van de reisverzekering. Het is handig wanneer daar wat rek in zit.  Stel dat je je terugvlucht mist, dan is het fijn dat je reisverzekering nog even doorloopt.

Ziek

Ziek tijdens je vakantie? Er heerst helaas nog weleens het misverstand dat vakantiegangers alleen een zorgpolis nodig hebben. Een zorgverzekering vergoedt echter maar een beperkt deel van eventuele ziektekosten, een aanvullende reisverzekering is nodig om het dekkend te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan medisch transport vanaf het vakantieadres terug naar Nederland, die torenhoge kosten komen voor eigen rekening wanneer je geen reisverzekering hebt."

Controleer voordat u op reis gaat dan ook goed je reisverzekering zodat je precies weet waar je bent verzekerd. Indien nodig valt deze nog uit te breiden.