Nieuws/Binnenland
1364149
Binnenland

Zeker 330 Nederlanders gestrand op Madeira

TUI gaat toeristen per ferry naar ander eiland brengen

In totaal zitten zo’n 20.000 mensen vast op het eiland.

In totaal zitten zo’n 20.000 mensen vast op het eiland.

FUNCHAL - De gestrande reizigers van TUI op het eiland Madeira zijn dinsdagmiddag alsnog per ferry naar het nabijgelegen eiland Porto Santo gebracht en zullen daarvandaan naar Nederland vliegen. Corendon verwacht reizigers woensdagnacht te kunnen laten terugvliegen vanaf Madeira. Zeker 330 Nederlanders kunnen al dagen niet vertrekken van het Portugese eiland door harde windvlagen op het vliegveld Funchal.

In totaal zitten zo’n 20.000 mensen vast op het eiland.

In totaal zitten zo’n 20.000 mensen vast op het eiland.

Corendon ontving klachten van reizigers over het vermeende gebrek aan communicatie. Ook waren sommige gestrande vakantiegangers ontevreden omdat de reisorganisatie niet voor iedereen een hotelkamer kon regelen. Wegens het hoogseizoen zijn veel hotels volgeboekt. Inmiddels zijn de reizigers per whatsapp, mail of sms geïnformeerd. Ook is er een reisleidster ter plaatse.

Slecht weer

Dit weekend kwamen duizenden reizigers op het eiland in de problemen. Tientallen vluchten werden geschrapt omdat vliegtuigen door de weersomstandigheden niet konden landen of opstijgen. In totaal zitten zo’n 20.000 mensen vast op het eiland.

Lees ook: Reizigers al dagen muurvast: ’Echt niet leuk meer’

Een vliegtuig met Nederlandse toeristen week uit naar het Spaanse eiland Tenerife, omdat het niet op Madeira kon landen. Andere reizigers werden naar het nabijgelegen eiland Porto Santo gebracht en van daaruit met de boot naar Madeira vervoerd. Maandag landden er wel weer vliegtuigen op Funchal.

Ferry

De zaterdag gestrande reizigers worden dinsdagmiddag alsnog per ferry naar Porto Santo gebracht en zullen daar vandaan naar Nederland vliegen, aldus de woordvoerster.

Oproep

Bent u getroffen door de vertraging of kent u mensen die op hun vlucht wachten? Mail ons, met uw telefoonnummer, naar n.kalkman@tmg.nl