Nieuws
1364802
Nieuws

Video

Bulgarije meer dan Sunny Beach

Bulgarije ken je misschien vooral door badplaats Sunny Beach, maar het land heeft nog veel meer te bieden, zoals de historische steden Nessebar en Plovdiv, ontdekte Kiki van der Meijden.

Nessebar ligt op slechts drie kilometer van Sunny Beach en bereik je makkelijk met een speciale toeristentrein. Deze authentiek stad kent een rijke geschiedenis,, wat je terugziet in de hele stad. Er zijn ook meerdere mooie oude kerkjes te bezoeken.

 

Nessebar is een vissersdorpje, dus vind je er volop visrestaurants. Aanraders zijn Gloria Mar en Flagman, die traditionele gerechten serveren zoals Bulgaarse yoghurtsalade met komkommer, zelfgemaakt brood met Bulgaarse witte kaas en natuurlijk verse vis.

Bezoek ook – als je tijd hebt -- de oudste bewoonde stad van Europa: Plovdiv, op drie uur rijden van Sunny Beach. Er liggen fraaie overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals het theater dat uitzicht biedt over de hele stad. Ook is er een oud Romeins stadion, verborgen onder de grond.

 

Voor wie meer wil zien van Bulgarije is de Discover Bulgaria tour een aanrader. Je bezoekt met een Bulgaarse gids onder meer het pittoreske dorpjes Zheravna, het in de bergen gelegen Sliven en neemt deel aan een wijnproeverij.