Nieuws/Binnenland
136534596
Binnenland

Aantal afspraken Testen voor Toegang verdrievoudigd

Het aantal gemaakte afspraken voor Testen voor Toegang is in de afgelopen week meer dan verdrievoudigd. Dat meldt Stichting Open Nederland.

In de week van maandag 20 tot en met zondag 26 september werden 211.000 afspraken ingeboekt. De drukste dag was zaterdag 25 september, met 108.000 afspraken. Een week eerder nam de instantie nog ongeveer 65.000 tests af.

De grote toename is logisch te verklaren, aangezien sinds afgelopen weekend een coronatoegangsbewijs gevraagd wordt voor onder andere een bezoek aan de horeca, het theater of de bioscoop. Wie geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft, dient zich te laten testen.

Zo’n negatieve test is dan tot 24 uur na afname geldig. Testen voor de coronapas gebeurt enkel bij Testen voor Toegang. De GGD benadrukt alleen tests af te nemen voor mensen die klachten hebben.

Dit weekend werden meer dan 120 testlocaties ingezet, inclusief 6 XL-locaties en twee nieuwe plekken op Vlieland en Schiermonnikoog. Daarmee kon 99 procent van Nederland binnen 30 minuten een testlocatie bereiken, stelt de organisatie. Daarnaast opende zondag een nieuwe locatie in Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen) en komt er deze week een testlocatie in Winterswijk.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop