Nieuws/Buitenland
1365651
Buitenland

Eerste vliegtuig Bali vertrokken en geland

AMED - UPDATE 12.51 UUR - Er is verwarring over de opening van het vliegveld op Bali. Dat zou woensdag weer opengaan, maar verschillende Nederlanders vertellen aan De Telegraaf dat aan hun is verteld dat de luchthaven pas donderdag open gaat, terwijl het vliegveld zelf meldt dat er inmiddels één vlucht naar Jakarta is vertrokken en geland.

Honderden vluchten zijn geannuleerd vanwege de vulkaanas die in de lucht hangt en naar het zuiden en zuidwesten in de richting van de luchthaven waait. Vermoedelijk zitten er zo’n duizend Nederlanders op Bali. Wanneer zij precies naar huis kunnen, en hoeveel vliegtuigen er woensdag zullen vertrekken, is nog niet duidelijk.

Verschillende Nederlanders hebben inmiddels onze redactie gecontacteerd. Zij zeggen dat het vliegveld woensdagochtend nog niet open was. ’De berichten op Bali zijn dat het vliegveld donderdag pas weer open gaat, en niet woensdagochtend’, schrijft een lezer. ’Op de luchthaven staat vermeld: closed’, vult een ander aan.

LEES OOK: Bali-toeristen in zak en as

Volgens het vliegveld zelf zijn bijna alle vluchten vandaag nog ’geannuleerd’, maar één vliegtuig naar de Indonesische hoofdstad Jakarta is om 10.08 uur vertrokken (17.08 uur lokale tijd) en met zo’n vijfentwintig minuten vertraging inmiddels geland. Geregeld verandert de status van andere vluchten op woensdag naar ’gepland’. Die aanduiding staat inmiddels bij vluchten naar Jakarta, Sydney, Singapore en Surabaya.