Nieuws/Binnenland
1366567
Binnenland

Vijfpotige kat vindt warm nest

Quint vlak voor zijn operatie.

Quint vlak voor zijn operatie.

ROTTERDAM - Ze keken raar op bij Stichting Zwerfkatten toen ze een vijfpotige kat vonden in Rotterdam-Zuid. „Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, zeiden medewerkers tegen De Telegraaf in oktober. Inmiddels heeft het beestje een veilig thuis gevonden.

Quint vlak voor zijn operatie.

Quint vlak voor zijn operatie.

Nieuwe baasjes Stefan en Suzanne zijn gek op hun kat Quint. „Hij komt steeds meer los en kroelt en speelt graag”, vertelt Suzanne tegen RTV Rijnmond. Toen het stel de zwerfkat in huis nam, wisten ze niets over zijn bekendheid in de media. „Wel mooi, een kat met een verhaal”, lacht Stefan. „We hebben zijn handicap nooit als een bezwaar gezien om hem in huis te nemen.”

De kat is in oktober geopereerd en moest opnieuw leren lopen. Voor de operatie werd geld ingezameld met de actie ’Help Quint’. Het beest is inmiddels gewend om ’beroemd’ te zijn, maar wordt gelukkig niet aan zijn lot overgelaten, want een fikse revalidatie is nog steeds bezig. Dierenarts Leen den Otter: „Ze moeten niet alleen dagelijks veel met hem oefenen, Quint is ook gewend om veel aandacht te krijgen.”