Nieuws/Binnenland
13666458
Binnenland

Drie gezochte relschoppers in Breda melden zich

BREDA - Er hebben zich vrijdag drie nieuwe relschoppers gemeld die werden gezocht wegens de ongeregeldheden na de wedstrijd NAC-NEC. Donderdag gaf de politie zes geblurde foto’s vrij van de rellen op zondag 23 mei in Breda en riep verdachten op zich te melden. Anders zouden de beelden herkenbaar worden gemaakt.

Vorige week werden ook al zeven geblurde foto’s naar buiten gebracht en meldden zich vier verdachten. „Een vijfde verdachte heeft zich toen ook gemeld, maar die stond niet op die beelden”, zegt een politiewoordvoerder. „We zijn dus nog op zoek naar zes mensen die op de beelden staan.”

Met de drie verdachten die zich vrijdag hebben gemeld is een afspraak gemaakt om op een later moment hun verklaring op te maken, aldus de politie. Dan wordt ook duidelijk hoe oud ze zijn en welke woonplaats ze hebben.

Na de nederlaag van NAC tegen NEC (1-2) op die zondag braken er rellen uit bij het Rat Verlegh Stadion. Een deel van de fans belaagde hulpverleners. Agenten werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glas. Een „zeer gevaarlijke en dreigende situatie”, aldus de politie. Op beelden vanuit de politiehelikopter was te zien hoe stoeptegels uit de grond werden gehaald, in stukken werden gebroken die vervolgens naar de ME’ers werden gegooid.

Inmiddels hebben 22 politieagenten aangifte gedaan. Bovendien hebben de gemeente Breda, NAC en andere gedupeerden hun schade gemeld.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo