Nieuws/Buitenland
1367148949
Buitenland

Woedende forenzen sleuren milieuactivisten van dak metro

LONDEN - Woedende forenzen hebben in Londen een einde gemaakt aan een protest van de activistische milieubeweging Extinction Rebellion. Twee actievoerders die op een metro waren geklommen, werden naar beneden gesleurd door boze reizigers die naar hun werk wilden.

Beelden van het incident op station Canning Town worden via sociale media gedeeld. Te zien is dat één van de actievoerders rake klappen krijgt. De twee actievoerders zijn later opgepakt door de Londense politie. De twee waren op het dak gaan staan met een spandoek. Ook op andere plekken in het Londense metronetwerk probeerden actievoerders het openbaar vervoer te ontregelen tijdens de ochtendspits.

De autoriteiten zeggen dat er extra personeel wordt ingezet om vertragingen door acties te voorkomen. „De metro is één van de groenste manieren om je verplaatsen in de stad. Wat activisten doen gaat juist in tegen waar ze actie voor voeren”, stelt de Londense vervoersbedrijf.

XR stamt uit 2018 en eist snel maatregelen om het leven op aarde te redden. De beweging wil onder meer een einde aan het vliegverkeer en snel een verbod op benzine- en dieselauto's. Over zes jaar zou er helemaal geen uitstoot van broeikasgassen meer mogen zijn.