Nieuws/Wat U Zegt

’Lange leve onze koning’

ANP

Als verstokte republikein zullen velen misschien niet begrijpen dat ik zeer tevreden ben met onze koning. Ik heb niets tegen de Oranje’s maar met het instituut en de erfopvolging heb ik wel problemen. Bovendien vind ik dat we best iets kritischer mogen zijn over het kostenplaatje.

ANP

Natuurlijk is iedere vier jaar een nieuwe president waarschijnlijk veel duurder. Zeker wanneer je er eentje van het model Trump krijgt, wiens persoonlijke streven het is om in een zo kort mogelijke tijd de familie maximaal te spekken. En door hier en daar met een oorlogje te dreigen, kunnen zijn vriendjes van de oorlogsindustrie ook nog wat raketsystemen slijten, dus iedereen blij.

Het is Alexander toch maar gelukt om binnen korte tijd als koning maximaal aaibaar te worden en wie had dat verwacht? Een welgemeende arm voor een zieke burgemeester, een hart onder de riem van de mensen op Sint-Maarten. Je ziet bij Willem-Alexander medeleven en echte emotie en dat maakt hem niet alleen als koning maar ook als mens heel mooi.

Misschien hebben we dat in deze onzekere tijd wel een beetje nodig, onze eigen ’lady Di’, King of Hearts. Als republikein kan ik me op dit moment geen betere koning voorstellen.

Annemarie Visser