Nieuws/Opmerkelijk
1367307
Opmerkelijk

Ezels achter tralies na oppeuzelen dure planten

Niet de ezels uit het verhaal.

Niet de ezels uit het verhaal.

UTTAR PRADESH - In totaal zijn acht ezels in de Indiase staat Uttar Pradesh vier dagen in de cel gegooid, nadat ze enkele dure planten opgepeuzeld hadden. Ze zijn allemaal op borgtocht vrijgelaten.

Niet de ezels uit het verhaal.

Niet de ezels uit het verhaal.

De brutale kerels werden ’aangehouden’, omdat ze naar verluidt voor duizenden ponden aan dure planten hadden verorberd. Deze planten waren bedoeld om buiten de gevangenis van Urai geplaatst te worden. Ze zouden zich voor pakweg 5800 pond (6500 euro) aan flora te goed hebben gedaan.

„Deze ezels hebben uitermate dure planten verwoest, die bedoeld waren om buiten de gevangenis te plaatsen”, aldus gevangenisdirecteur R.K. Mishra tegen Indiase media. „Ondanks meerdere waarschuwingen aan de eigenaar van de beesten om ze niet steeds los te laten lopen, besloten we om ze even op te sluiten”, zei hij.

Lesje leren

Eigenaar Kamlesh was echter hier niet over ingelicht. Toen hij uiteindelijk hoorde waar ze (vast)zaten, wilde hij dat de gevangenisdirecteur zijn ezels weer vrijliet. Dat weigerde Mishra. Er moest een lokale politicus aan te pas komen om de ezels achter de tralies vandaan te halen.

De ezels zouden het niet slecht hebben gehad in hun detentietijd, meldt Metro. „Er is geen wet waarin staat dat we ezels mogen arresteren. We hebben dit gedaan om hun eigenaar een lesje te leren.”