Nieuws/Vrouw

VROUW Magazine

'De zogeheten flared jeans staat me belachelijk'

Door Maaike Olde Olthof

Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

Columniste Maaike Olde Olthof van VROUW past deze week flared jeans, op aanraden van haar vriendin.

Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

Ik volg haar raad nooit meer op, besluit ik terwijl ik alle meewerkende delen van mijn buik in een broek sta te wurmen. Het felverlichte pashokje is angstaanjagend. Bij iedere beweging stuiven er dikke flarden stof omhoog, bovendien stinkt het er naar zuur zweet. Zweet dat niet het mijne is. De broek past zolang ik mijn adem inhoud. Maar ik ben pas echt blij als de knoop ook daadwerkelijk dicht blijft.

Probeer die eens

“Je zou die jeans met wijde pijpen eens moeten proberen. Met hoge hakken eronder win je tien centimeter,” zei Anne, toen we samen de winkel inliepen. Ik had het kunnen weten. Mijn vriendin vreest de centimeters in de lengte, verder heeft ze qua lichaam niks te klagen. Deze zogeheten flared jeans staat me in ieder geval belachelijk. In de spiegel zie ik een lachwekkend figuur, sterker nog: het gebrek aan een figuur. Te veel breedtevariaties in een geringe lengte.

Ook haar dochterje is niet zo over de kleding van haar moeder te spreken: 'Charlie, mijn jongste, lachte me uit'. Lees verder op VROUW.nl.