Nieuws/Vrouw

Verhalen achter het nieuws

'Het lijkt wel alsof het normaal is dat je bij je kont wordt gepakt'

Door Daphne van Rossum

Hollandse Hoogte

Meer dan de helft van de jonge vrouwen in Nederland werd afgelopen jaar ongevraagd betast, blijkt uit onderzoek van het bureau No Ties in opdracht van NOS op 3. We deden een rondvraag op de redactie en het merendeel van de vrouwen bleek ongewenste ervaringen te hebben gehad.

Hollandse Hoogte

Zo vertelt Maaike: “Ik was op een feestje bij vrienden thuis. Het feestje was in de schuur en om naar het toilet te gaan moest je naar buiten. Daar was het donker. Een mannelijke kennis van mijn vrienden was meegelopen en greep mij vol bij mijn borsten. Het overviel me enorm, ik schrok er zo van! Hij was ouder dan mijn vader, ik had er zo’n vies gevoel door. Later heb ik het aan mijn vrienden verteld en is er een hartig woordje met hem gesproken. Je denkt dat je veilig bent bij je vrienden, maar dat is dus niet zo.”

Date-rape

Laura vertelt: Laura: “Ik ben slachtoffer geworden van wat ze in Amerika date-rape noemen. Ik had via Tinder een afspraakje met een jongen. We zouden elkaar zien bij een tramhalte, maar omdat het regende vroeg hij of ik hem op kon halen bij hem thuis. Hij had zijn jas al aan en vroeg of ik binnen wilde komen omdat hij nog even wat moest pakken. Uiteindelijk is het een naar verhaal geworden waarin hij mij ingesloten had en mijn tas had verborgen. Ik kon niet weg en voor ik het goed en wel besefte lag hij bovenop mij met zijn tong in mijn mond en zijn broek op zijn enkels. Ik heb me hier heel lang vies en naar over gevoeld. Gelukkig kon ik ontsnappen, maar niet voordat hij aan zijn trekken was gekomen.”Lees alle ervaringen op VROUW.nl: 'Middenin de nacht werd ik wakker toen ik juist de hand van de aardige man in mijn broek voelde glijden.'