Nieuws/Nieuws

Meppel helpt minima met zorgpremie

ANP XTRA

Redactie DFT - Meppel gaat minima volgend jaar uit de brand helpen met het betalen van de stijgende zorgkosten. Een groep inwoners krijgt een korting op de basispremie die de gemeente uit eigen zak betaalt.

ANP XTRA

Het gaat om inwoners met een chronische ziekte of handicapt die een collectiviteitsverzekering hebben bij Zilveren Kruis, meldt Dagblad van het Noorden. De gemeente neemt collectiviteitskorting over die Zilveren Kruis nu biedt, volgend jaar stopt de zorgverzekeraar daar mee.

Mensen met een laag inkomen hebben volgens de gemeente moeite om de maandelijkse zorgpremie te betalen. Met een verwachte premiestijging voor 2018 en het wegvallen van de korting, zou deze groep het nog moeilijker krijgen. Met de compensatie van de collectiviteitskorting hoopt Meppel de pijn te verzachten. De premie zal straks variëren van €119,11 tot €136,11 per maand, inclusief korting.

De gemeente verwacht dat de steun binnen het budget past dat beschikbaar is voor de ondersteuning aan inwoners met een chronische ziekte of handicap.