Nieuws/Nieuws

‘Verhoging eigen risico gebrek aan solidariteit’

DIJKSTRA, ROEL

Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW hekelt de verhoging van het eigen risico. „Een politieke keuze. Zij kunnen dat voor zorgverzekeraars bedenken, maar wij moeten aan de mensen vragen om te betalen”, zei hij tegen RTV Rijnmond.

DIJKSTRA, ROEL

„Uiteindelijk krijgen wij het op ons bord geschoven”, reageert de directeur van DSW, de verzekeraar die meestal als eerste met de maandpremie voor het nieuwe jaar over de brug komt. Gisteren werd bekend dat het kabinet van plan is het eigen risico van €385 naar €400 te verhogen. Ook verwacht de regering dat de zorgpremie van ongeveer €107,50 met €6 zal stijgen. Verzekeraars bepalen het premiebedrag

DSW zei eerder te verwachten de premie met €30 per jaar te moeten verhogen. Voor een premiestijging zegt Oomen begrip te hebben, gelet op de stijgende zorgkosten. Toch voorspelt hij dat er een einde komt aan jaarlijkse premieverhogingen. „Omdat we simpelweg niet genoeg personeel kunnen krijgen in de zorg. Dan zullen we toch echt een andere oplossing moeten bedenken.”