Nieuws/Opmerkelijk

Politie Pennsylvania 'doodsbang' voor rode ballonnen

„They all float down here.”
1 / 2

„They all float down here.”

Lititz Borough Police Department op Facebook

Pennsylvania - De politie van Pennsylvania heeft doodsangsten uitgestaan bij het verwijderen van de rode ballonnen, die door de hele stad aan putdeksels waren geknoopt.

„They all float down here.”
1 / 2

„They all float down here.”

Lititz Borough Police Department op Facebook

Dit lieten zij vandaag weten in een statement.

„We willen de grappenmaker laten weten dat we verlamd waren van angst bij het verwijderen van deze ballonnen”, meldt het Lititz Borough politiebureau. De ballonnen zijn een verwijzing naar de horrorfilm IT, die vrijdag uitkomt in Amerikaanse bioscopen .

De film, gebaseerd op het boek van de Amerikaanse schrijver Stephen King, gaat over een moordende clown die kinderen het riool in lokt door rode ballonnen uit putdeksels te laten vieren.

„We hebben niet bijgehouden hoeveel ballonnen er precies waren, maar het waren er zeker meer dan twintig”, zegt brigadier Stephen Detz. „Ze hingen door het hele centrum en nog ver buiten de stad.” Het politiebureau deelde de grap dinsdag op Facebook, waar het bericht meer dan 12.000 keer werd gedeeld. Hoewel Detz de creatieve grap waardeert, vraagt hij de grappenmakers wel te stoppen. „Iemand moet ze uiteindelijk opruimen. We hebben er tientallen weggehaald, maar er zijn er nog veel meer.”

Daarnaast waarschuwt Detz voor mogelijke clownsverschijningen, nu ook Halloween om de hoek staat. Het killer clown-fenomeen waaide zelfs over naar Nederland. Dat veel mensen clowns zo angstaanjagend vinden, is niet gek, volgens de Amerikaanse psycholoog Francis T. McAndrew. Lees hier waarom.

Donderdag komt de nieuwe verfilming van ’IT’ uit in Nederlandse bioscopen. Durf jij het aan?