Nieuws/Nieuws

’Middeninkomens krijgen de klap’

© Dijkstra b.v.

Mensen met een middeninkomen, die nét iets te veel verdienen voor een zorgtoeslag, zijn straks de klos door de stijging van de zorgkosten, waarschuwt ouderenorganisatie ANBO.

© Dijkstra b.v.

Woensdag werd bekend dat het eigen risico in de zorg volgend jaar stijgt naar 400 euro. Ook de premie gaat naar verwachting omhoog, met zo'n 6 euro per maand. Mensen met een krappe beurs worden gecompenseerd voor de gestegen zorgpremie en het eigen risico.

Lees ook: Vijf vragen over uw duurdere zorgverzekering

,,In deze tijden van economische groei moeten alle mensen hun besteedbaar inkomen zien groeien. Gezinnen en alleenstaanden die net boven de toeslaggrens zitten en veel zorg gebruiken, betalen de laatste jaren steeds meer zelf. Terwijl hun inkomen niet meestijgt'', reageert ANBO-bestuurder Liane den Haan.

Het nieuwe kabinet moet volgens haar breken met ,,ad-hocoplossingen'' en opnieuw naar de financiering kijken. ,,De zorg moet voor iederéén betaalbaar blijven''. Voortaan automatisch via de mail nieuws over geld, hypotheek of pensioen ontvangen? Abonneer u dan hier gratis op de DFT Nieuwsbrief