Nieuws/Nieuws

Marjolein Keuning na negen jaar uit soap

’GTST-navelstreng doorgeknipt’

Door Onze Redactie

Karen Scheffers

Het GTST-doek is definitief gevallen voor Marjolein Keuning. Te zien was maandagavond dat haar personage Maxime Sanders de cliffhanger niet heeft overleefd: ze kwam om in de vlammenzee. „Het was zeker mijn eigen beslissing”, zegt Keuning over haar verrassende vertrek.

Karen Scheffers

De fans van de soap zagen de exit niet aankomen, bleek wel uit reacties op social media. Zij was negen jaar een vast gezicht in Meerdijk. Keuning: „Ik ben vorig jaar ook vijf maanden uit de serie geweest, op eigen verzoek. Het doen van andere dingen beviel mij goed. Ik heb geproefd aan de vrijheid en dacht: ik hak de knoop door.”

De producent besloot dat Maxime zou overlijden. Keuning: „Daar ben ik wel blij mee achteraf. Het is wel goed nu de navelstreng te hebben doorgeknipt. Zo’n vaste baan als actrice is eigenlijk uniek, en iets waar veel mensen bij gedijen. Ik wil meer avontuurlijk leven en afwisseling hebben. Vorig jaar heb ik naast Goede Tijden ook theater gedaan, en als je dan kinderen hebt is het mega zwaar.”

Ze is inmiddels bezig met andere projecten: „Ik heb een programma bedacht en een pilot opgenomen. Daar ga ik mee de hort op. Het heet Off Lein. Ik ga met een bekend iemand de natuur in. De pilot is met Paul Groot. We zijn naar Italië gegaan, 48 uur met een tentje, rugzak en eten. Er is een cameravrouw mee, ik ben interviewer en producent. Het was heel bijzonder om te zien wat er met iemand gebeurt, als hij offline de natuur in gaat.”

Ook is Keuning vanaf begin volgend jaar te zien in een musical over het leven van Cole Porter: You’re the Top. Zij speelt de vrouwelijke hoofdrol: Linda Lee Thomas, de echtgenote van de homoseksuele componist/liedjesschrijver. Paul Groot kruipt in de huid van Porter. „Die ik nu al heel goed ken door de paar dagen die we samen hebben doorgebracht”, vertelt Keuning. „Ik heb al een tijd geen musicals meer gedaan. Ik ben met zijn muziek opgegroeid. De show mag ik openen met From this moment on. Ik heb er heel veel zin in.”

Niet alleen de kijkers, ook haar collega’s zien het personage Maxime Sanders niet graag vertrekken. „Ze hebben heel lief gereageerd. Marly (van der Velden, die haar nichtje Nina speelt, red.) had tranen in haar ogen. Erik (de Vogel) en Caroline (De Bruijn) vonden het ook ontzettend jammer. We hebben heel veel samen gespeeld.”

„Ik ga mijn collega’s het meest missen. We hebben zoveel gedeeld al die jaren. Mijn dochter zat toen ik begon bij GTST in groep een, ze gaat nu naar de middelbare school. En Marly heeft een baby gekregen en er komt een tweede aan. Het werkschema ga ik niet missen. Ik vind het heerlijk om nu dingen zelf te bepalen.” OMG MAXIME IS DOOD???? #GTST— Aafke Romeijn (@aafkeromeijn) September 4, 2017 Dikke tranen. Bedankt voor de mooie jaren Maxime #gtst— Mariëlla Pompa (@mariellaaaxx) September 4, 2017 Gehoopt dat het niet waar was maar het is dus helaas Maxime die dood is #gtst— Patrick (@1908FR1937) September 4, 2017

Maxime is dood #gtst #ripmaxime— Niels Roos (@Niels_rooss) September 4, 2017