Nieuws/Vrouw

Verhalen achter het nieuws

'Mijn dochter was ongeneeslijk ziek maar het leek wel alsof haar collega’s daar aan twijfelden’

Door Hester Zitvast

Hollandse Hoogte

Kleuterjuf Jill had een hersentumor maar haar op haar werk toonden ze maar weinig begrip voor haar ziekte. In 2003 overleed ze en moeder Jill werd deze week geraakt door de open brief van schooldirecteur Sandor van der Laan. Vooral de zin: "Wat 'fijn' dat u daarmee een turbulente tijd voor het gezin net wat moeilijker maakt. Heeft u enig besef wat voor verdriet dit teweeg brengt?", leek zo uit haar eigen leven te komen.

Hollandse Hoogte

Ann vertelt dat haar 27-jarige dochter veel hoofdpijn had. Pas na een jaar aanmodderen kwam er via een MRI een afschuwelijke uitslag: ze had een hersentumor. Er was een operatie mogelijk, maar Jill zou niet oud worden. Dat bericht was niet te bevatten. De operatie duurde negen uur.

Moeder Ann vertelt: "Fulltime werken zat er niet meer in, maar vijftig procent moest lukken. De juf die de overige vijftig procent van haar overnam, toonde weinig begrip. Als Jill na de ochtend naar huis ging, vroeg ze vilein wat ze allemaal ging doen, die middag. Alsof Jill fijn een vrije dag had… Ze kon alleen maar slapen! 'Lekker hoor, die halve dagen,' zei ze. Het leek wel alsof ze twijfelde aan de ernst van de situatie. Doordat Jill wilde blijven werken, kon haar invalster niet fulltime aan de slag. Ook voor de school was dat lastig. De directeur koos in gesprekken partij voor de andere juf; Jill was zakelijk gezien een probleem geworden."

Lees op Vrouw.nl het hele verhaal: 'Kort nadat bekend werd dat Jill snel zou overlijden, viel er een brief op de mat waarin Jills ontslag bekend werd gemaakt.'