Nieuws/Buitenland
1368147
Buitenland

Passagiers aan lot overgelaten, maatschappij zegt sorry

Boze buschauffeur rijdt expres alle haltes voorbij

HERENT - Een Belgische buschauffeur die het zat was dat er onnodig op de stopknop werd gedrukt, is expres alle haltes voorbijgereden. Zijn werkgever, busmaatschappij De Lijn, heeft de man op de vingers getikt.

Toen er maandagavond onderweg van Leuven naar Brussel op de bel werd gedrukt, stopte de buschauffeur zoals het hoort bij de volgende halte. Er stapte echter niemand uit. De chauffeur in kwestie ontstak daarop direct in woede. Volgens een passagier stond de chauffeur op en vroeg hij al schreeuwend wie er op de bel gedrukt had.

Omdat niemand antwoordde, werd de busbestuurder nog kwader. De man eiste dat de boosdoener zich kenbaar zou maken, maar besloot verder te rijden toen veel reizigers de chauffeur daarom verzochten. Alles leek weer koek en ei, totdat passagiers beseften dat de man alle haltes voorbij reed en linea recta naar de remise. Vervolgens liet hij de verbouwereerde inzittenden aan hun lot over en vertrok hij zelf naar huis.

Busmaatschappij De Lijn heeft zijn excuses aangeboden voor het gedrag van de man. “Dat is inderdaad geen manier van doen en dat beseft de chauffeur ook wel na het gesprek dat we met hem hebben gehad. Wij verontschuldigen ons tegenover de reizigers en gaan de zaak intern onderzoeken. Of er een sanctie volgt, kan ik nu nog niet zeggen”, laat een woordvoerster weten.