Nieuws/Binnenland
1368463
Binnenland

Politie hekelt gedrag weggebruiker: ’Heb het fatsoen om even te wachten’

Asociale automobilist belemmert reanimatie

ROOSENDAAL - Een man is dinsdag in Roosendaal door het lint gegaan toen hij met zijn auto niet langs een ambulance kon. De ambulancemedewerkers waren in een woning bezig met reanimatie. De politie heeft geen goed woord over voor het gedrag van de man. „Helaas gebeurt dit steeds vaker.”

„Hij wilde er met zijn auto door want hij had een afspraak. Hij schreeuwde meerdere keren of we de ambulance niet even netjes in een vak konden zetten”, schrijft de politie op Facebook. „Met totale verbijstering is het verhaal aangehoord en is aan de man duidelijk gemaakt dat we daar geen tijd voor hadden en dat hij maar even moest wachten. Binnen werd met man en macht geprobeerd het leven van de persoon te redden, en buiten maakt iemand zich druk om zijn afspraak.”

Fatsoen

Politiewoordvoerder Mireille Aalders snapt niet dat mensen zo kunnen reageren. „Als er vijf hulpverleningswagens staan kun je als voorbijganger toch zien dat er iets ergs aan de hand is? Heb dan het fatsoen om even te wachten”, zegt ze tegen BN/ De Stem.

’Geen uitzondering’

„Die meneer die zo stond te schreeuwen had het zelf vast ook fijn gevonden als hij gereanimeerd moest worden dat hij éérst geholpen zou worden in plaats van dat eerst de wagens netjes aan de kant worden gezet.” Volgens Aalders is dit soort asociaal gedrag geen uitzondering. „We merken dat collega’s er steeds vaker over communiceren.”

De persoon die gereanimeerd moest worden, is met hartslag naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar later alsnog overleden.