Nieuws/Buitenland
1369006
Buitenland

Coca-Cola kersttruck mogelijk aan banden gelegd

LIVERPOOL - De Coca-Cola kerstmistruck is binnenkort wellicht niet meer te zien in het Engelse Liverpool. Inwoners hebben geklaagd over de kerstruck omdat deze reclame zou maken voor producten die bijdragen aan zwaarlijvigheid, iets waar Liverpool mee te kampen heeft.

Zo heeft de lokale politicus Richard Kemp de winkeliers van winkelcentrum Liverpool One aangeschreven om protest aan te tekenen tegen de truck, meldt de Liverpool Echo. „Je weet dat Liverpool in de greep is van een zwaarlijvigheid-epidemie. De grootste oorzaak hiervan is de consumptie van frisdrank”, schrijft de politicus.

Kemp maakt zich hard om de truck te weren in een brief aan de winkeliers. „Ik ben geschokt omdat er een gerucht is dat jullie de Coca-Cola-truck willen gaan verwelkomen in Liverpool, zoals de afgelopen vijf jaar. Deze truck is niet gemaakt voor kerstmis maar om een product te promoten dat niet gezond is.”

’Veel positieve reacties’

Een woordvoerder van Coca-Cola heeft tegen de BBC gezegd dat ze veel positieve reacties hebben gekregen van mensen uit Liverpool tijdens vorige bezoeken. Ook benadrukt de woordvoerder dat er ook reclame wordt gemaakt voor suikervrije producten.

Geen van de winkeliers van Liverpool One waren bereid om commentaar te geven aan de BBC. In 1995 introduceerde Coca-Cola de kersttruck.