Nieuws/Binnenland
1369015
Binnenland

’Vuile homo!’ Tilburger (45) door groep jongens in gezicht geschopt

TILBURG - Een 45-jarige man uit Tilburg is begin augustus na het stappen zwaar mishandeld door vier jongens. Het slachtoffer werd door een groep van vier jongens achtervolgd en uitgescholden voor ’vuile homo’. De man kwam vervolgens ten val en werd in elkaar geslagen en in het gezicht geschopt.

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus 2017 werd de Tilburger ernstig mishandeld. Het gebeurde omstreeks 04.30 uur op het Stadhuisplein in Tilburg nabij de Heuvelstraat. De politie heeft maandagavond in het opsporingprogramma Bureau Brabant beelden laten zien van de gruwelijke mishandeling.

Het slachtoffer liep botbreuken, zware kneuzingen en schaafwonden op. Hij vertelt in de uitzending over de impact en het blijvend letsel dat hij eraan overgehouden heeft. „Mijn schouder is op drie plekken gebroken”, vertelt hij in Bureau Brabant. „De kans is groot dat hij niet meer honderd procent herstelt.”

’Niet te beschrijven’

Tijdens de achtervolging viel de Tilburger. ,Ik dacht bij mezelf: zie hierna nog maar eens wakker te worden. Het is niet te beschrijven wat er toen gebeurde.”

De man wordt nog steeds iedere dag geconfronteerd met de gevolgen van de mishandeling. „Ik kan me niet meer goed concentreren. Mijn leven krijg ik maar moeilijk op de rails. Ik ben als een stuk wild neergeschopt.”

Daders gezocht

De daders zijn tijdens de achtervolging en na de mishandeling op camerabeelden te zien. We zijn op zoek naar mensen die hen (her)kennen, maar roepen ook een specifieke getuige op zich te melden: een jongen met bruin krullend haar. Hij hielp het slachtoffer te ontkomen aan zijn belagers.

De politie is op zoek naar getuigen. Die kunnen zich melden via de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.