Nieuws/Binnenland
1369055
Binnenland

Familie radeloos: ’Onze vader had geen vijanden’

Winterswijker overleden na klap met hamer

WINTERSWIJK - De 58-jarige man uit Winterswijk die zondag met een auto werd aangereden en vervolgens met een klauwhamer werd toegetakeld, is maandagmiddag aan zijn verwondingen bezweken. Dat heeft een familielid tegenover deze krant bevestigd, evenals de politie.

De familie kan zich intussen niet bedenken wat het motief voor de aanslag is geweest op de man, vader van vier kinderen. Volgens de familie had hij geen schulden en geen ruzie: ,,Onze vader had geen vijanden.”

Het bizarre incident speelde zich zondagmiddag af aan de Verlengde Morsestraat. De bestuurder van de auto reed de man, die over het trottoir wandelde, van achteren aan. Ooggetuigen zagen vervolgens hoe hij een klauwhamer pakte en daarmee het slachtoffer, dat weerloos op de grond lag, meermalen hard op zijn hoofd sloeg.

Daarop sprong de belager weer in zijn auto en ging er vandoor. De Winterswijker werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Ondanks een uitgebreide klopjacht, waarbij een politieheli werd ingezet, is de dader nog steeds voortvluchtig. De politie formeert een team om te onderzoeken wat er precies is gebeurd, aldus een woordvoerder maandag.