Nieuws/Buitenland
1369085462
Buitenland

Nederlandse Thalys-reizigers urenlang gestrand in Frans dorpje: ’Geen eten’

Estrées-Deniécourt - Enkele honderden treinreizigers, onder wie een onbekend aantal Nederlanders, zijn in het noorden van Frankrijk urenlang gestrand tijdens hun Thalys-rit. Aanleiding is een persoonsongeval.

De vertraging duurde tot wel zeven, acht uur - en het einde is mogelijk nog niet in zicht. „Al die tijd zaten we zonder eten en zonder informatie”, laat de Nederlandse Ruth Lapid aan De Telegraaf weten. Ze stond vanaf ongeveer 15.00 uur vanmiddag tot ’s avonds 23.00 uur op station Haute-Picardie, in een dorpje zo’n 130 kilometer ten noorden van Parijs. „Het is een verlaten station. Er waren maar twee toiletten beschikbaar voor honderden mensen. Er was niets, velen zaten op de grond.”

Het treinverkeer tussen België en Frankrijk werd in beide richtingen ’zwaar verstoord’, bevestigt Thalys. Ondanks een bericht van het internationaal vervoersbedrijf op Twitter dat het treinverkeer om 18.45 uur kon worden hervat, moesten de gestrande reizigers tot ’s avonds laat wachten voordat de trein daadwerkelijk verder reed. Het Franse dorpje waar het station staat, Estrées-Deniécourt, telt slechts enkele honderden inwoners.

„We zitten nu, nadat we zeven uur hebben gewacht, weer in de trein richting Brussel. Maar het lijkt erop dat we daar geen verbinding meer hebben naar Amsterdam. Ik heb geen idee of ik nog thuiskom”, verzucht Lapid.

Ook op andere Franse stations is het een ’chaos’, zo is te zien op sociale media.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952