Nieuws/Binnenland
1369152
Binnenland

Lachende autodief in de kraag gegrepen

VOORTHUIZEN - Een man die - al lachend naar politieagenten - met een gestolen voertuig over de vluchtstrook op de A1 en A30 bij Voorthuizen en Barneveld scheurde, is zaterdag alsnog gepakt door agenten. De grijnzende autodief werd uiteindelijk klemgereden door de politie.

In eerste instantie zag de politie de wagen over de A1 razen, waarbij het kenteken werd gecontroleerd. Al snel bleek de BMW gestolen te zijn. Tijdens de achtervolging kreeg de dief een stop-teken, maar dat negeerde hij. Sterker nog, de man scheurde ervandoor.

Het werd steeds meer een wilde achtervolging: de bestuurder reed hard over de vluchtstrook, langs het andere verkeer. De politie reed er met zwaailicht en sirene achter aan. Een eerste poging om de autodief klem te rijden, mislukte.

Toelachen

Bij de A30 richting Ede sloten meerdere politiewagens aan. Toen de man vervolgens het gas nóg meer intrapte, lachte hij de agenten toe. Helaas voor hem werd hij uiteindelijk toch klemgereden op de vluchtstrook door de politie.

De bestuurder wordt verdacht van het in bezit hebben van een gestolen voertuig en betrokkenheid bij de diefstal van de auto. Ook krijgt hij een proces-verbaal voor de vele verkeersovertredingen en het gevaarlijke rijgedrag. De achtervolging zorgde voor schade bij twee politiewagens. Ook de BMW kwam niet ongeschonden uit de strijd.