Nieuws/Buitenland
1369167
Buitenland

Makers Football Manager proberen taboe te doorbreken

Voetbalgame laat spelers uit de kast komen

LONDEN - Het immens populaire voetbalspel Football Manager krijgt in de nieuwste versie van het spel, dat binnenkort verschijnt, een opvallende nieuwe functie. Spelers kunnen in de game uit de kast komen. Hiermee proberen de makers het taboe rond homoseksualiteit in de voetballerij te doorbreken.

Producent Miles Jacobson laat aan BBC weten dat ze het onderwerp op deze manier bespreekbaar willen maken. „We hebben dit mede gedaan omdat we weten dat er homoseksuele voetballers zijn. Het is vreemd dat het nog steeds een probleem is om homo te zijn. Wij willen laten zien dat het juist positief kan werken om uit de kast te komen. Het is toch absurd dat mensen anno 2017 nog steeds niet zichzelf kunnen zijn?”

De functie in het spel heeft wel een beperking: alleen fictieve, door het spel gecreëerde spelers kunnen uit de kast komen. Cristiano Ronaldo zal derhalve - als voorbeeld - in het spel niet uit de kast kunnen komen. Bovendien hebben de makers van producent Sports Interactive gedacht aan de verschillende wetgeving van de verscheidene landen in het spel. In sommige landen, die wat minder progressief zijn dan Engeland, is het nog steeds niet legaal om homo te zijn. „Die regels hebben we toch gerespecteerd, waardoor een speler uit die landen niet uit de kast kan komen.”

Football Manager is including gay players for the first time Impressive from @milesSI and co, who explains below https://t.co/Kb7wTqBOAQ pic.twitter.com/H4BGZBVA7G— Patrick Jennings (@pr_jennings) October 29, 2017