Nieuws/Binnenland
1369194
Binnenland

KLM vliegt vrijdag weer vanaf Bali

DENPASAR - KLM gaat de vluchten van en naar Bali hervatten. Vrijdag rond 09.00 uur lokale tijd (02.00 uur Nederlandse tijd) vliegt KLM weer van Denpasar naar Amsterdam, met een tussenstop in Singapore. Het vliegveld van Denpasar was twee dagen gesloten vanwege de uitbarsting van vulkaan Agung. De vulkaan bleef na de uitbarsting zondag veel as spuwen waardoor het te gevaarlijk was om te vliegen.

Woensdag lieten de Indonesische autoriteiten weten dat de luchthaven van Denpasar weer open mag, maar vliegen is alleen mogelijk als vliegtuigen niet in de buurt van de aswolk komen die boven de vulkaan hangt. KLM heeft de vliegtijden voor Denpasar aangepast zodat de vluchten overdag vertrekken en aankomen. Normaal gesproken vliegt KLM 's nachts op Bali.

KLM heeft momenteel geen toestel op Bali. Woensdagavond vertrekt rond 21.00 uur een vlucht van Amsterdam naar Singapore, waar de vlucht naar Bali met tien uur vertraagd wordt, om in daglicht op Denpasar te kunnen landen. Met dat vliegtuig kunnen gestrande passagiers weer terug naar Nederland.

Een woordvoerder zegt dat KLM op dit moment alle passagiers persoonlijk benadert om ze zo snel mogelijk naar hun eindbestemming te brengen. Mogelijk worden sommige passagiers daarom naar een KLM-partner omgeboekt. Gestrande reizigers hebben van KLM onderdak, maaltijdvouchers en een vergoeding voor telefoonkosten gekregen.