Nieuws/Binnenland
1369204
Binnenland

Man uit Winterswijk aangereden en met hamer geslagen

Schrik na geweldsexplosie Winterswijk

Winterswijk - Over de reden waarom een 58-jarige plaatsgenoot eerst met een auto werd geschept en daarna door de bestuurder werd mishandeld met een hamer, breken de inwoners van Winterswijk hun hoofd. Eén ding staat voor hen vast: er was duidelijk sprake van voorbedachte rade. „Want waarom rijd je anders rond met een hamer in je auto?” Het slachtoffer raakte bij de aanval gistermiddag zwaar gewond.

Het bizarre incident speelde zich af aan de Verlengde Morsestraat. De bestuurder van de auto reed de man, die over het trottoir wandelde, van achteren aan. Daarbij reed hij dwars door de tuin van een van de aanwonenden om het doelwit goed te kunnen raken.

Omwonenden werden opgeschrikt door de harde klap, waarna ze zagen hoe de automobilist gewapend met een hamer uit zijn voertuig sprong en het slachtoffer - weerloos liggend op de grond - keihard op zijn hoofd sloeg.

Zakdoek

Terwijl anderen 112 belden, schoot een buurtbewoonster te hulp en stelpte met een zakdoek de hevig bloedende hoofdwond.

De dader ging er in zijn auto vandoor. In een poging hem tegen te houden, gooide een buurvrouw nog een steen naar de auto. De politie speurde met een helikopter de hele middag de omgeving af.

Kort na het incident kwam een groep kennissen van het slachtoffer naar de rampplek en toonde zich woest over de aanslag. Ze waren vooral furieus omdat het slachtoffer ook nog met de hamer was toegetakeld, nadat hij al was aangereden.

Volgens een buurtbewoner zou het slachtoffer een inwoner van de Balkan zijn. De man woont al langere tijd in Nederland, maar is de Nederlandse taal nog niet echt machtig.