Nieuws/Buitenland

Weer aanslagen met autobommen in Mogadishu

Enorme ravage na een explosie.

Enorme ravage na een explosie.

Hollandse Hoogte / Anadolu Agency

MOGADISHU - De Somalische hoofdstad Mogadishu is zaterdag opgeschrikt door een zelfmoordaanslag met een autobom. Het voertuig ramde een populair hotel in de stad. Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen. Kort na de explosie ontplofte een tweede auto bij een voormalig parlementsgebouw. De islamistische terreurbeweging al-Shabaab heeft de aanslagen opgeëist.

Enorme ravage na een explosie.

Enorme ravage na een explosie.

Hollandse Hoogte / Anadolu Agency

Na de explosie bij het hotel bestormden gewapende militanten het gebouw, aldus de politie. Het hotel wordt doorgaans druk bezocht door parlementariërs, militairen en burgers. Volgens de eerste berichten zijn onder de doden vooral politieagenten. Ook een voormalig parlementariër kwam om het leven. De politie verwacht dat het dodental nog zal oplopen. Zeker zeventien mensen raakten gewond.

Het pand waar de tweede aanslag plaatsvond wordt gebruikt door militairen.

Al-Shabaab voert regelmatig bombardementen en gewapende aanvallen uit in Somalië. De soennitische fundamentalisten hebben delen van het land in handen en willen een religieuze staat oprichten met een strikte interpretatie van de islamitische wetgeving.

Twee weken geleden zijn door een bomaanslag met een vrachtwagen in Mogadishu ten minste 358 mensen om het leven gekomen. Aangenomen wordt dat al-Shabaab hier ook hier zit, maar de groep heeft deze nooit opgeëist.

Bekijk meer van