Nieuws/Binnenland
1369446
Binnenland

Advocaat Posbankverdachte familie van weduwe

Mark Nillesen (links) op een foto uit 2013.

Mark Nillesen (links) op een foto uit 2013.

DEN BOSCH/ARNHEM - De nieuwe advocaat van verdachte Frank S. in de Posbankzaak heeft de verdediging neergelegd vanwege de ontdekking dat hij een ver familielid is van de weduwe van slachtoffer Alex Wiegmink. Advocaat Mark Nillesen heeft dat vrijdag bevestigd na de ontdekking door dagblad de Gelderlander.

Mark Nillesen (links) op een foto uit 2013.

Mark Nillesen (links) op een foto uit 2013.

Volgens de Gelderlander is Nillesen een achterneef van de weduwe. De raadsman noch de weduwe waren op de hoogte van hun familieband. „We hebben elkaar nooit eerder gezien of gesproken. Het was voor mij onmogelijk om maar enig vermoeden van een familieband te kunnen hebben. Desalniettemin zal ik niet langer de verdediging voeren”, laat de advocaat weten in een verklaring.

Frank S. (56) uit Boekel heeft bekend dat hij Alex Wiegmink in 2003 op de Posbank heeft doodgeschoten. De rechtbank veroordeelde hem daarom tot veertien jaar celstraf. Nillesen voerde de verdediging van de verdachte in hoger beroep. Deze week was bij het gerechtshof in Arnhem de eerste zitting in het hoger beroep van beide verdachten.

Een kantoorgenoot van Nillesen zal de verdediging van Frank S. overnemen.