Nieuws/Binnenland
1369455
Binnenland

Toch onderwijs voor politievrijwilligers

LEUSDEN - Politievrijwilligers krijgen volgend jaar toch de mogelijkheid om onderwijs te volgen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de korpsleiding en het bestuur van de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV). Eerder werd bekend dat de opleidingscapaciteit voor 2018 en 2019 alleen nog maar naar nieuwe beroepsaspiranten zou gaan, maar dat is nu van de baan.

Vorige maand stuurde de LOPV een brandbrief naar korpschef Erik Akerboom waarin de organisatie garanties vroeg dat er volgend jaar alsnog wordt geïnvesteerd in opleidingscapaciteit voor huidige en nieuwe politievrijwilligers. De LOPV vreesde anders voor een verhoogde uitstroom van vrijwilligers en dat zou volgens de organisatie weer ten koste gaan van de hoeveelheid blauw op straat.

Nu zijn beide partijen overeengekomen dat onder anderen surveillanten die naar een hoger niveau willen onderwijs kunnen volgen. Politie en LOPV houden de komende tijd intensief contact over de uitwerking van deze afspraken. Er zijn ongeveer 3000 vrijwilligers actief bij de politie.