Nieuws/Binnenland
1369471
Binnenland

Nog 3 jaar en 2 maanden wachtgeld

Wethouder Rheden weg na meldingen over gedrag

Wethouder Tjebbe Vugts van Rheden.

Wethouder Tjebbe Vugts van Rheden.

RHEDEN - UPDATE 16:07 uur: Wethouder Tjebbe Vugts van Rheden heeft zijn ontslag ingediend na meldingen over zijn gedrag. De meldingen, afkomstig van meerdere ambtenaren, gaan over grensoverschrijdend gedrag, licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Wethouder Tjebbe Vugts van Rheden.

Wethouder Tjebbe Vugts van Rheden.

Om hoeveel meldingen het precies gaat, wil hij niet zeggen. „Maar het zijn er meer dan één.” Uit „privacyoverwegingen” en vanwege het interne onderzoek dat de gemeente is begonnen, wil de gemeente verder niets kwijt over de meldingen.

Rheden zegt zorgvuldig onderzoek te gaan doen naar de meldingen. CDA’er Vugts was vanaf 2010 wethouder Sociaal Domein bij de gemeente. De andere leden van het college van burgemeester en wethouders nemen zijn taken vooralsnog over.

Bert de Lange, fractievoorzitter van het CDA in Rheden vertelt tegenover de Gelderlander 'erg overvallen' door het nieuws. ,,We zijn er zeer door aangedaan, we werken al zeven jaar samen. Tegelijkertijd gaat het om meldingen van onbetamelijk gedrag en die moeten we zeer serieus nemen.’’

Wachtgeld

De Lange wil verder niets kwijt over de aard van de melding. Wel zegt hij dat ze van zeer recent zijn.

Vugts heeft de komende drie jaar en twee maanden recht op wachtgeld, ongeacht de vraag of hij iets fout zou hebben gedaan. Wel is hij verplicht ander werk te zoeken.

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.