Nieuws/Buitenland
1369491
Buitenland

Vrouwen overleven vijf maanden op zee

Honolulu - Twee Amerikaanse vrouwen zijn afgelopen woensdag samen met hun twee twee honden gered na vijf maanden dobberen op de Stille Oceaan. De twee konden zich in leven houden dankzij een waterzuiveringssysteem. Jennifer Appel en Tasha Fuiaba hadden bovendien genoeg voedsel aan boord om het een tijdje uit te zingen.

De vrouwen konden worden gered door de Amerikaanse marine nadat hun zeilboot werd gespot door een Taiwanese vissersboot. Vijf maanden geleden kwamen ze in slecht weer terecht toen ze vanuit hun woonplaats Honolulu op Haiwaii naar Tahiti in Frans-Polynesië wilden zeilen. Hoewel ze ook nog motorpech kregen, besloten ze de tocht toch voort te zetten.

Toen Tahiti na ruim twee maanden nog niet in zicht was, besloten ze noodsignalen uit te sturen. Die werden echter niet opgepakt omdat er niemand in de buurt was. Uiteindelijk werden ze deze week toch gespot, op ongeveer 1.500 kilometer ten zuidwesten van Japan. De Taiwanese vissersboot die de vrouwen opmerkte, lichtte daarop de Amerikaanse marine in. Die zonden een schip en brachten de Amerikaanse avonturiers in veiligheid.

,,Ze hebben onze levens gered”, zei Jennifer Appel over de redding. ,,We voelden pure opluchting toen we het schip aan de horizon zagen verschijnen.”