Nieuws/Binnenland
1369495
Binnenland

Leidse hoogleraar in elkaar geslagen

Prof van Universiteit Leiden werd in elkaar geslagen

Prof van Universiteit Leiden werd in elkaar geslagen

Den Haag - Een Leidse hoogleraar blijkt te zijn geschopt en geslagen door een 42-jarige man die hem ervan verdacht dat hij iets had met zijn dochter.

Prof van Universiteit Leiden werd in elkaar geslagen

Prof van Universiteit Leiden werd in elkaar geslagen

Het openbaar ministerie eiste voor de rechtbank in Den Haag een straatverbod tegen de Leidenaar. M. mag dan niet binnen vijftig meter van het slachtoffer komen.

De van oorsprong Argentijnse man zou schizofreen zijn en niet af te brengen van de gedachte dat zijn dochter seksueel is misbruikt door de hoogleraar. Bij zijn psychiater kondigde hij al aan dat de professor in elkaar zou worden geslagen. „Deze man heeft mijn dochter verkracht, u moet hem zeggen dat als hij dat nog eens doet, hij op de bodem van de diepste zee eindigt.”

Pedofiel

M. liet het niet bij dreigementen maar zocht de professor ook op de universiteit op. „Hij greep de wetenschapper bij de keel en schopte hem tegen de knieën en maakte hem voor pedofiel uit”, zo schrijft het Leidsch Dagblad.

Ook viel M. de hoogleraar twee keer aan op het station. Toen M. de docent bij de keel greep, kon hij door een collega worden ontzet. De hoogleraar werd zelfs een keer in zijn gezicht gespuugd.Doodsbang

De verdachte verscheen niet voor zijn rechtszaak. Volgens zijn advocaat P. de Water zou M. terug zijn naar Argentinië. De raadsman merkte op dat een adequatere geestelijke gezondheidszorg veel problemen had kunnen voorkomen, aldus de krant.

De prof is nog steeds doodsbang voor de man. „Ik ben bang dat hij zo weer voor mijn neus staat.”

Het openbaar ministerie eiste behalve het straatverbod ook een voorwaardelijke celstraf van veertig dagen.

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.