Nieuws/Binnenland
1369553
Binnenland

Parkeercontrole op zondag? In Urk zijn ze niet blij

Urk - In het christelijke dorp Urk is consternatie ontstaan omdat er afgelopen zondag parkeercontroles zijn uitgevoerd bij kerkgangers. De Urker Gereformeerde Partij staat op haar achterste poten en eist duidelijkheid. Want werken op de dag des Heren ligt uitermate gevoelig in Urk.

Ambtenaren controleerden zondag het parkeergedrag van kerkgangers, maar volgens de partij is er door de gemeenteraad afgesproken dat er op zondag geen buitengewoon opsporingsambtenaren mogen werken. Toen er enkele jaren geleden havenmeesters in het dorp actief waren, is er door de raad besloten dat boa’s - waar havenmeesters en parkeerwachters onder vallen - zondag niet meer aan het werk mochten.

Hoewel er voor zover bekend geen boetes werden uitgedeeld, is de UGP niet blij. Sinds september zijn er nieuwe parkeerregels ingevoerd in het op zondag drukke centrum en de partij stelt dat het beter is om de mensen daar via kerkbladen op te wijzen, meldt Omroep Flevoland.

De politie zou overigens wel gewoon op zondag een bon uit kunnen schrijven. „De controleurs zijn in dienst van de gemeente Urk. Een politieagent is dat niet. Als een agent de controle had gedaan, hadden we er niets over gezegd.”