Nieuws/Binnenland
1369697
Binnenland

Verhalen achter het nieuws

Sireen werd geïntimideerd door stagebegeleider: ’Ik had twee mooie balletjes’

Sireen Bisseling Abdoelrahman (59) werd 25 jaar geleden slachtoffer van machtsmisbruik en seksuele intimidatie tijdens haar opleiding. Door de verhalen van Jelle Brandt Corstius werd alles weer opgerakeld bij haar. Ik kreeg gisteravond gewoon een paniekaanval door het verhaal van Jelle. Ik griezel er echt van”, vertelt Sireen. „Toch herken ik ook elementen in zijn verhaal.”

Sireen blikt terug en vertelt hoe haar carrière in de dop geknakt is. „Toen ik 25 was, deed ik een opleiding bij een lokale zender in Amsterdam waar migranten werden opgeleid. Het idee was dat je tijdens je opleiding zes maanden verplicht stage moest lopen. Daarna kon je dan bij de zender of elders aan de slag. Ook ik had uitzicht op een baan, maar dat is me ontnomen.”

„Mijn begeleider had mijns inziens vanaf het begin af aan al meer aandacht voor mijn uiterlijk, dan voor mijn reportages. Er werden altijd rare opmerkingen gemaakt, met seksuele toespelingen erin. Als ik bijvoorbeeld vroeg of het goed was dat het shot 1.32 minuten lang was, verwees hij naar zijn geslachtsdeel. ”

„Ook hing hij eens met zijn hoofd boven mijn borsten en zei hij dat ik mooie ’balletjes’ in mijn trui had. Hij was hondsbrutaal en deed dat soort dingen ook gewoon waar mijn toenmalige vriend bij was.

Lees het hele interview met Sireen op VROUW: ’Ik was heel erg ambitieus en ging ervoor, maar die man heeft mijn hele carrière in de dop geknakt.’