Nieuws/Binnenland
1369780
Binnenland

Politie waarschuwt klanten drugsdealer per sms

MONTFOORT - De politie in Utrecht gaat tachtig vermeende klanten van twee opgepakte drugsdealers per sms waarschuwen voor de gevolgen van drugsgebruik. De inwoners van Montfoort en Oudewater ontvangen donderdagavond een berichtje waarin de politie meldt dat hun nummer in de contactlijst van de ’werktelefoon’ van een dealer staat. Vervolgens wordt verwezen naar een website van de gemeente over de risico’s van drugsgebruik.

„Met deze actie willen we zowel de vraag- als aanbodkant van de drugsmarkt verstoren”, legt burgemeester van Montfoort Petra van Hartskamp-de Jong (VVD) uit. Volgens haar collega Pieter Verhoeve (SGP) van Oudewater wordt „de drugsgebruiker door deze aanpak verantwoordelijk gemaakt voor zijn aandeel in de drugshandel.”

Op de gemeentelijke websites staat algemene informatie over de nadelen van drugs. Bijvoorbeeld: „Drugsgebruik op jonge leeftijd vergroot het risico op verslaving en is schadelijk voor de zich ontwikkelende hersenen.” Verder staan er contactgegevens op van hulpinstanties.