Nieuws/Binnenland
1369852
Binnenland

Gifspuierij vanuit Haagse Schilderswijk

Verbannen haatimam ongemoeid in Nederland

Haatimam Imam El Alami Amaouch.

Haatimam Imam El Alami Amaouch.

DEN HAAG - De uit België verbannen haatimam El Alami Amaouch blijkt ongestoord te prediken in Den Haag. De sjeik wordt door onze zuiderburen beschouwd als een gevaar voor de samenleving; zijn woorden werken als gif voor moslimjongeren.

Haatimam Imam El Alami Amaouch.

Haatimam Imam El Alami Amaouch.

Nadat de salafistische prediker vorig jaar ’omwille van de staatsveiligheid’ België werd uitgezet, gingen de autoriteiten er vanuit dat hij naar Marokko zou afreizen. In werkelijkheid verspreidt hij zijn fundamentalistische gedachtegoed in de Haagse wijk Transvaal en in de Schilderswijk. De gemeente Den Haag en het ministerie van Justitie bevestigen dat de imam de weg naar Den Haag heeft gevonden.

Of Amaouch aan een moskee is verbonden, en aan welke, is onduidelijk. Wel zijn op sociale media diverse preken van de sjeik te beluisteren, die – zo blijkt uit onderzoek van deze krant – in Den Haag zijn opgenomen. Uitspraken van Amaouch zijn geregeld zeer radicaal. Zo roept hij Allah aan om de benen en tong af te snijden van de islam-kritische dichter Ahmed Assid.

Weet u meer over deze imam? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of app naar 0613650952